Carevasazica broasca mea, un 1302LS alb model '72 cu trapa mai exista doar sub forma sasiului vechi, care era ok. A trebuit sa schimb capul de sasiu si "palaria lui Napoleon", treaba destul de simpla, pentru care am lucrat vreo 2-3 zile la un cadru (de lemn, metalul nu zace pe jos in zona asta, e scump) care sa pastreze punctele importante, ca sa nu iasa strimb, etc. Capul si palaria s-au potrivit aproape ca niste piese originale, deci n-a fost mare problem. Singura treaba care nu-mi place la capul aftermarket (dar si cel original are aceeasi problema) e modul in care se prinde bara stabilizatoare, treaba facuta cam la futuimasa fata de cum era in 70. Despre asta mai incolo, cu poze. Pe urma am pus podelele si gata sasiul... Din pacate, am fost in mare graba si n-am facut poze decit mai acuma, cind m-am mai inmuiat . Caroseria am avut "noroc" de-am gasit una la doar 70 km si omul avea si remorca si s-a hotarit sa mi-o aduca. Am fost de-am vazut-o, mi-a cerut 50E pe ea, pentru plafonul cu trapa mai mult, pe urma a adus-o. Odata ce-a fost in curte, normal ca mi-a scazut entuziasmul, asa se-ntimpla, dar m-am apucat de taiat. O sa fac niste poze mai detaliate, dar ia sa vedem deocamdata "today's work":
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 45.2KB
Pragurile au fost facute cam aproximativ, sint din tabla groasa, nu zic, dar partile componente sint sudate aiurea. Mai curind se potrivesc piesele braziliene (podele, in cazul meu), da-s din tabla mai subtire.
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 28.7KB
1302-1303 au pe fata lonjeroane mai bine reprezentate si cu rol functional mai pronuntat decit la broasca cu punte. Pe partea soferului mai era cum mai era...
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 45.7KB
Dar dincolo mi-a trebuit destul de multa fantezie ca sa-mi dau seama cum ar trebui s-arate, am facut tipar, etc, noroc ca-s simetrice. Lonjeroanele vin prinse de "firewall" sau nu stiu cum sa-i zicem, panoul de deasupra napoleonului :
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 50.4KB
Care se prinde de sasiu cu suruburi, dar are in el niste piese destul de complicate, a trebuit sa le fac, firewall-ul nou nu contine si astea, in fapt niste rigidizari din tabla grosuta care contin si o piulita-captiva. Astea a trebuit sa le fac, dar au iesit ok:
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 38.2KB
Iar firewall-ul, e de fapt o adaptare a celui de broasca standard, nu-i chiar ca ala de 1302, da-i bun in loc de nimic sau de unul original care costa cit o masina .
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 36.2KB
In fine, cam asta-i. Ca sa pot aseza totul la loc (cel putin pragurile au avut nevoie de munca destul de multa), a trebuit sa ridic carapacea de pe sasiu, asa c-o ridicam de bot, cu niste lemne (mai bune ca fierul, ca la final facem si-un foculet in soba si ne uitam ca prostii in el) in loc de usi ca sa nu se deformeze (nu s-a deformat)...
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 44.4KB
cu pragurile am avut si eu aceeasi problema desi erau "nemtia" lonjeroanele cum le zici tu sau intariturile contraaripilor cum le zic eu tu le ai boboc ale mele is praf. inca nu am inceput reconstructia lor. contraripile la tine vad ca in proportie de 70 % is bune. din ale mele nu au ramas decat nervurile cu piulitele pe care se monteaza aripa. eu am schimbat pana si intariturile pentru amortizoare oala rotii de rezerva la tine e BRICI! eu am dat-o jos si am schimbat un 40% din ea ca era mancata. intaritura de sub ea(cu care se prinde desasiu) am refacut-o complet ca era praf, intaritura de deasupra ei (peretele despartitor al rezervorului) am refacut-o cu totul ca era de asemenea praf. firewalul din fata era distrus in proportie de 70 % refacut si el tot de mine. si lista daca vrei poate continua. deci se poate si mai rau asa ca fruntea sus si da-i batai la finalizare.
aaa sa mai zic ca era fugita la stalpi de dinainte de a o taia si acu tre sa trag de ea la greu sa-i dau linia la usi? SPOR!
_______________________________________ Brotacel 1302,5 1970 1600cmc BUS T2AB?!?!? westfalia 1971 1600cmc
Merci, Razvaneee, spor am uneori, acu a-nceput sa mearga mai bine. E-adevarat, oalele amortizoarelor sint ok, daca alea erau gaurite n-o luam, e halit si pe-acolo cite ceva dar se face... Oala rotii de rezerva e si ea intreaga, fusta fata si bucatile cu suportii de bara sint de schimbat si de completat contraaripile. Bine, treaba de citeva zile ce-am enumerat. Ar fi fost bine daca aveam loc mai mult pentru deseuri si nu ma grabeam sa dau bucatile din fosta caroserie, erau 2-3 bucatele de recuperat si de-acolo, mai ales ca pe-asta inca n-o stiam decit asa, ca idee. In fine, omu-nvata din tot ce se petrece . A, apropo, are si asta trapa. Ma obisnuisem cu trapa, e misto.
A plecat la topit, in bucati, din pacate. Era prea mult de lucru, incomparabil mai mult decit la asta, fusese lovita cam peste tot, intrase si sub un camion, reparata in cea mai nasoala bataie de joc, in fine, s-a dus. Dac-aveam cum, o tineam undeva pin-o lua pamintul inapoi , dar n-am. Acu o repar p-asta, sau macar incerc.
Gata, am completat si botul, doar in citeva "haft"-uri, dar s-a terminat gazul, oricum am avut noroc, a mai fost cit sa prind alea acolo. Mai sint de facut mici gidilituri, ce era de rock s-a dus. Miine, daca nu ploua, ma dau cu ea prin curte nitel , sa fac curat pe dedesubt, pavajul asta de beton e foarte pacatos. Sa spalam impreuna petele negre!
Un 1302 isi revine – poza de jan, in Masina mea - Tip1 & Tip3 · 43.7KB